mandag den 3. september 2007

Perspektiver

Et møde mellem kunstner, børn og pædagog
Der er gået næsten et år siden vi afsluttede projektet. Det forholdsvis lange tidsrum mellem projekt og projektbeskrivelse har givet os nye perspektiver.Det er en fortælling om, hvad børn faktisk kan når de er i kontakt med sin inderste kerne og er i sit flow. Det er billedet af et møde mellem kunstner, børn og pædagog der har inspireret gensidigt (kunstneren fortæller, at børnenes billeder har inspireret hende til nye sammensætninger og kompositioner).Materialet viser, at det er muligt at se en effekt hos børnene af fordybelsen i arbejdet med billeder. At klatte og smatte med maling er mere end sjov og pjat. Det er et redskab til forståelse af børns behov og evne til at være i de elementer de får sat til rådighed og hvordan de bruger dem på individuel og til tider ” uacceptabel” måde.”Produktet” er etableringen af en malerkultur hvor børn og voksne føler sig tiltrukket af den jordnære arbejdsform.

Nye spørgsmål
Det at barnet gennem krop og sanser har været i kontakt med sit indre flow, er en erfaring der lejrer sig dybt. At være sammen med voksne der selv har den erfaring og som har været vidne til erfaringen, vil sætte sig som et positivt spor i barnets bevidsthed.Det får os til at stille nye spørgsmål:




  • Hvordan overfører/bruger børn erfaringerne de har gjort på billedværkstedet til verden udenfor?

  • Hvordan kan vi bruge disse erfaringer i hverdagen?

  • Hvad betyder det på langt sigt?

  • Hvilken betydning har det, at det musiske/ kropslige har så lille en plads i dagens skoleverden?



At finde vej i livet
I en tid hvor der er meget fokus på test af børn, og hvor de mentale målbare færdigheder prioriteres frem for de kropslige kreative fag, er ovennævnte spørgsmål vigtige at få besvaret.At have kontakt med sin krop og sanser og det indre flow er ikke kun vigtigt for børn. Det er en evne der er grundlæggende for alle mennesker, for at kunne udvikle sig, lære og ”finde vej” i livet!


Tegninger på fliser. Trækul og kridt.

Ingen kommentarer: